dimarts, 18 de gener de 2011

>> Vall d'Estós - Ibonet de Batisielles

La excursió es va fer el dissabte 21 de maig del 2010, amb una climatologia perfecta.

L'inici de l'excursió es fa des de el el parking que hi ha una mica abans del embassament d'Estós. S'accedeix per una carretereta que va al càmping Chuise, des de la carretera de Benasque . Podeu veure el mapa de situació a continuació.

Mapa situació (Font: ICC)
Un cop hem començat a caminar, al poc ens trobem amb el petit embassament de Estós, que un cop deixat enrrera i pasat pel pont ens deixa al començament de la Vall d'Estós.


Vall d'Estós
Continuem pel camí (GR-11), tot trobant-nos al cap d'una estona la cabana de Santa Ana, on es pot parar a descansar una estona, i contemplar el magnífic paisatge.

Continuem sense deixar el camí, fins que a l'estona agafem una bifurcació a la esquerra, en direcció a la Cabana de Batisielles. Comença una forta pujada, que ens fa pasar pel costat de la cabana i ens porta al ibonet de Batisielles.

Ibonet de Batisielles.
Es pot observar unes grans vistes sobre la agulla de Serisueles, la Tuca de Xuise, la Agulla de Ixeia i les Tuques d'Ixeia.

Agulla Serisueles, Tuca de Xuise, Agulla de Xuise, Agulla de Ixeia i Tuques de Ixeia
A continuació es pot veure la Tuca del Xinebro, que destaca sobre la resta, per estar tan aïllat i per la seva gran prominència.
Tuca del Xinebro
Continuem el camí, que va seguint el riuet Aigüeta del Batisielles, on es veuen una serie de salts d'aigua.

Cascada en el Aigüetes del Batisielles

Un altre cascada en el Aigüetes del Batisielles

De sobte el camí, desapareix sota la neu, tot i ser maig. Com no esperavem trobar tanta neu, no portem equipació, per lo que optem per intentar arribar als ibons de la Escarpinosa per on podem, esquivant la neu.

Neu per tot arreu

Al final optem per retornar sense arribar al nostre objectiu degut a la gran quantitat de neu. Preferim tornar sense mullar-nos.

La excursió no es gaire dificil, sent la pujada des de la Vall d'Estos a la Cabana de Batisielles el tram més dur degut al seu pendent.

Les dades tècniques són una distància de 12,68 Km i una altura acumulada de 797 metres.

Perfil de la ruta

Podeu descarregar el track de la sortida a Wikiloc o consultar-lo aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada