dissabte, 14 de juliol del 2012

>> Cova de la Rabosa

Sortida feta el 24 de març del 2012.


Ens dirigim cap al Perelló per agafar la carretera TV- 3022, que ens portaria a Rasquera. Sobre el quilòmetre 12'5, a ma esquerra, direcció el Perelló a Rasquera, surt una pista forestal en bastant bon estat. La seguim, sense deixar el camí principal, fins arribar a una gran bassa, on podem deixar el cotxe.

Croquis accés cova.

Bassa i lloc d'aparcament.
A partir d’aquí, recomano seguir el track del GPS, doncs la vegetació és tant densa i punxeguda, que intentar improvisar ens pot costar un estrip al pantaló o com a mínim esgarrinxades. Cal dir que desprès de l’incendi de Rasquera de maig del 2012, no hem tornat, per lo que no se si ha estat afectada aquesta zona i per tant ha variat molt el panorama per fer la aproximació a la cova.

Aproximació
Després d’intentar creuar el mur vegetal diversos cops, trobem el camí que ens porta a la primera boca de la cova de la Rabosa, als cingles de la serra de la Paret. Cal dir que la segona boca queda uns pocs metres més avall, i que al poc d’entrar ens porta a l’inici de la boca superior.

Entrada cova Rabosa
 La cova fa una profunditat de - 64 m. i té un recorregut de 265 m. En moltes parts de la cova, presenta una amplada superior als 50 metres, tot i no tenir grans alçades. Després de recórrer els primers metres, la cova presenta una pendent constant d’uns 45º, lo que ens ha de fer descendir amb cura. Nosaltres decidim equipar el primer tram amb una corda, per tal d’ajudar-nos en el descens i posterior ascens, doncs el terra està humit i rellisca una mica.

Instalant la corda
Descendint per la cova de la Rabosa

Cap avall !!!

Destaquen de la cova les formacions d’estalactites excèntriques, estalactites fines com agulles, les grans estalagmites, columnes, les colades i la resta de formacions, tot i la gran  trencadissa.

Formacions d'estalactites excèntriques.
 
Estalactites
Columnes

Al fons de la cova, trobem diversitat de plaques de diversos clubs, plaques conmemoratives, alguna pintada a les parets, etc.

Placa conmemorativa Cova Rabosa
Placa conmemorativa

Un sant a la cova


Material:
-         llum (imprescindible) 
-         Ressenya (recomanable): extreta del meravellós EspeleoBloc
-         casc (recomanable)
-         cordes (recomanable)
-         roba per embrutar (recomanable)

Per consultar el track de GPS o descarregar-lo, podeu visitar la web de Wikiloc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada