dijous, 7 d’abril de 2011

>> Ferrata Feixa del Colom

Aquesta sortida per fer la via ferrata de la Feixa del Colom, la varem fer el 18 de febrer del 2011. Comencem la aproximació des de la Ermita de la Santíssima Trinitat, de L'Espluga de Francolí, lloc on podreu deixar el cotxe.


Agafem el cami que surt del final del camí de l'Ermita, i de seguida arribem a un pal indicador. Anem en direcció a la Pena, per la pista que surt a l'esquerra.


Via forestal que hem de seguir.

Al cap d'una estona caminant per la pista, arrivem a un creuament, amb un altre pal indicador, d'on surt el sender que ens portarà a la Ermita de Sant Joan de la Muntanya, ja al terme de Montblanc.

Sender a St. Joan de la Muntanya
Continuem per aquest sender, fins que al cap d'uns 15 minuts arrivem ja a l'indicador de l'ermita. També es pot accedir a quest punt desde Montblanc, pel GR-175.


A l'arribar al pla de l'ermita, ens trobem una font amb un cap de lleó.


Des de dalt de l'ermita, un mirador ens permet veure la Conca de Barberà, i al fons, si fes un dia amb bona visibilitat, els Pirineus.

Mirador
Ermita de Sant Joan de la Muntanya
Des de dalt de la ermita, surt un camí ample, que ens portarà a l'encreuament del sender que ens deixarà a l'inici de la via ferrata.


Inici del sender d'accés a la via ferrata Feixa del Colom
Inici Ferrata
Inici ferrata
Comença amb un primer tram vertical equipat amb grapes, i a la meitat i el final d'aquest tram vertical, unes cadenes, que ens ajudaran a arribar a les reunions.

Primer tram

Ermita de Sant Joan de la Muntanya des de la ferrata

Arribant a la meitat del primer tram vertical.
Un cop arribats a la meitat, hi ha la opció de sortir per la dreta, però nosaltres seguim amunt, ja que aquesta part es fa al final.

Cap amunt!

Ja falta poc
Apa!! Ja està!!
 Ara, toca caminar per un sender per enllaçar amb el segon tram. L'inici queda cap a l'esquerra, buscant el cingle orientat cap a Montblanc. Si teniu gps, seria bo portar el track que teniu més avall, per evitar tombs innecessaris.

Inici segon tram
 

Avall
Vist des de abaix.
Flanqueig a l'esquerra


Al final del flanqueig, ve el pas més compromès de la via ferrata. Hem de fer un gir per anar a buscar les grapes que queden a l'esquerra, i poder baixar per l'escala de tub.

Fi del flanqueig i escala
 Ara quedem a una gran feixa, per la que hem de continuar caminant, fins trobar un altre gran flanqueig, equipat amb grans grapes, per les mans i uns barrots pels peus.

FlanqueigUn cop fet el flanqueig tornem a estar al primer tram de via ferrata. Pujarem uns metres, i ara anirem a la dreta pel tram que havíem esquivat al principi. Anirem per una feixa, que permet fer-la quasi tota caminant tranquilament.
A la estona, trobarem la baixada i últim tram de la ferrata. Està equipat amb grapes i una cadena a l'inici, per ajudar a despenjar-nos.

Inici del final.

i final.
Una mica més d'informació.
En resum, es pot dir que es una via ferrata molt ben equipada i mantinguda pel GIEM, i apte per a quasi tots els públics. A més te una aproximació gens exigent, que és pot fer en uns 40-50 minuts

La ruta des de l'ermita de la Santissima Trinitat  fins la via ferrada i camí de retorn, la podeu descarregar des d'aquí, en format GPX. 

Poso un mapa amb la ruta, el perfil i dades tècniques per completar informació:

Ruta. Cartografia base del ICC.

Perfil longitudinal
Dades tècniques:

Distància: 8.663 km
Distància amb alçades: 8.949 km
Desnivell acumulat: 636 m
Duració: 3:30 h. amb parades
Material: Casc, arnés, dissipador i baga d'ancoratge (per descansar si cal)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada